علل انواع سوزش و درد شکمی در بارداری

علل انواع سوزش و درد شکمی در بارداری

بررسی علل انواع سوزش و درد شکمی در بارداری

در این مطلب از سایت دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان اصفهان علل انواع سوزش و درد شکمی در بارداری را مورد بررسی قرار خواهیم داد. سوزش و درد شکمی در بارداری یکی از بخش‌های طبیعی از این دوران و به خاطر برخی تغییرات بدن برای سازگاری با رشد جنین در رحم است. درد شکمی در بارداری در حالت عادی هیچ مشکل خاصی ندارد. ولی در برخی موارد ممکن است این دردها حالت‌های غیرعادی و جدی‌تری داشته باشند که حتما با پزشک در این مورد باید مشورت کرد.

اگرچه بسیاری از مادران باردار دردهای شکمی را در این دوران تجربه می‌کنند و در بیشتر مواقع بارداری‌های سالمی دارند؛ ولی در برخی موارد خاص ممکن است این دردها عادی نباشد و برای مادر و جنین خطر جدی به شمار می آیند. در صورتی که علائم شدیدی مانند مواردی که در زیر توضیح داده شده است را در خود احساس کردید، در کوتاه‌ترین زمان ممکن باید با پزشک‌تان مشورت کنید:

عفونت‌های دستگاه مجاری و دردهای شدید زیر شکم و پایین کمر

اگر با دردهای زیر شکم و ناراحتی و یا سوزش در هنگام ادرار کردن مواجه شدید، این می‌تواند علائمی از عفونت‌های مجاری ادراری باشد. از جمله علائم‌های دیگر این درد این است که در قسمت پایین کمر احساس درد کنید. گاهی هم دو طرف بدن در زیر قفسه سینه یا بالای استخوان لگن احساس تیر کشیده شدن داشته باشد. در برخی موارد هم این درد با تب، حالت تهوع، تعریق یا لرز همراه باشد.

دردهای ناگهانی و تیز و کرخت‌کننده در سمت راست شکم

درد ناگهانی و تیز و کرخت‌کننده در سمت راست شکم، می‌تواند علامت آپاندیسیت یا التهاب آپاندیس باشد. این عارضه در سه ماهه دوم بارداری بسیار متداول‌ است. درد ناشی از این عارضه ممکن است ناگهانی باشد. ممکن است تیر بکشد یا دردی بی‌حس‌کننده داشته باشد. گاهی هم همراه با تب و عدم توانایی برای خوردن و استفراغ همراه باشد. روش درمان هم یا انجام دادن عمل جراحی است. این عمل برای جنین بی‌خطر خواهد بود. در برخی موارد با مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و موکول کردن عمل جراحی بعد از بارداری خواهد بود.

عفونت قارچی واژن در بارداری | متخصص زنان اصفهان

احساس درد تیز و شدید در قسمت بالای سمت راست شکم

درد تیز و شدید در قسمت بالای سمت راست شکم در دوران بارداری، موجب کند شدن گوارش و کند کردن تخلیه‌ کیسه صفرا و در نتیجه ابتلا به سنگ صفرا خواهد بود. گاهی هم این درد ممکن است در وسط شکم و یا پشت و میان دو کتف و درد در شانه راست به همراه حالت تهوع و استفراغ همراه باشد.

در بسیار موارد با تغییر رژیم غذایی و پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده این درد قابل کنترل است. ولی گاهی برخی از بیماران به عمل جراحی نیاز پیدا می‌کنند. در بیشتر موارد، خارج کردن سنگ صفرا را می‌توان به بعد از زایمان موکول کرد.

حالت تهوع به همراه درد ناگهانی در بالای راست شکم

به این درد پره اکلامپسی گفته می‌شود. این یکی از عوارض خاص بارداری است که با افزایش ناگهانی فشارخون و نوعی آسیب به اندام‌هایی مانند کلیه‌ها و کبد همراه است. ریسک فاکتورهای پره اکلامپسی شامل داشتن سابقه‌ فشارخون مزمن است. این عارضه با درد در بالای راست شکم و معمولاً زیر دنده‌ها همراه است و ممکن است موجب تهوع، استفراغ، سردردهای غیرقابل تحمل، مشکلات بینایی و تنگی نفس همراه باشد.

شکم‌درد همراه با خونریزی واژینال

گاهی علت ایجاد سوزش و درد شکمی در بارداری ممکن است با خونریزی واژینال همراه باشد که نشان‌دهنده بارداری خارج از رحم است. زمانی این مشکل به وجود می‌آید که تخمک بارور به جای رحم، در لوله‌ فالوپ لانه‌گزینی کرده باشد. علاوه بر شکم‌درد ممکن است مادر احساس سبکی در سر، درد شانه و غش کردن را نیز تجربه کند. این درد ممکن است به سقط جنین یا زایمان زودرس منتهی شود که هر چه سریع‌تر باید با پزشک در این مورد مشورت کرد.

| دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید | 

سفت شدن ناگهانی معده و جدا شدن جفت

از اصلی‌ترین علائم جدا شدن جفت سفت شدن ناگهانی معده و درد زیاد و یا پاره شدن کیسه آب و خارج شدن خون از رحم است. در صورتی که این مشکل به وجود بیاید، هرچه سریع‌تر باید با پزشک خود مشورت کنید.

کمر درد به همراه دل‌درد

چنانچه احساس دل درد به همراه کمر درد خفیف تا شدید را تجربه کردید، ممکن است دچار سقط جنین شده باشید. این درد به صورت انقباضاتی است که هر 5 تا 20 دقیقه اتفاق می‌افتد. ممکن است به همراه خونریزی قهوه‌ای یا قرمز روشن و یا بیرون آمدن لخته‌های خون از واژن باشد. در بسیاری موارد هم متاسفانه سقط جنین را با خود به همراه خواهد داشت.

دکتر فرشته دانشمند در کلینیک 24متخصص زنان اصفهان در دکتر آف


مطالعه بیشتر:

عفونت قارچی واژن در بارداری

انواع عفونت‌های رحمی در بارداری

تشخیص و درمان واژینوز باکتریال در بارداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *