درمان پزشکی و خانگی درد تخمدان

درمان پزشکی و خانگی درد تخمدان

آیا درد تخمدان خطرناک است؟

گاهی درد تخمدان به دلیل یک وضعیت موقتی و عادی است اما بیشتر اوقات نشانه وجود یک بیماری است که امکان دارد خطرناک باشد. برای همین پیشنهاد می‌کنیم که اگر با درد تخمدان مواجه شدید، علائم دیگر خود را بررسی کنید و برای آن بازه‌ای زمانی تعیین کنید. در صورتی که با نشانه‌های دیگری همراه بود یا طولانی و حتی شدید شد، هرچه سریع‌تر به دکتر متخصص زنان مراجعه کنید زیرا امکان دارد در شرایط خطرناکی قرار داشته باشید.


همراه ما باشید با مطالب آموزشی دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان اصفهان :


متخصص زنان اصفهان | نکات کاربردی برای شستشوی واژن و اندام تناسلی بیرونی

تشخیص درد تخمدان

برای تشخیص دقیق درد تخمدان روش‌های مختلفی وجود دارد که در بیشتر اوقات کمک می‌کنند تا علت درد تخمدان مشخص شوند. پزشک معالج معمولا برای تشخیص درد تخمدان از روش‌های زیر استفاده می‌کند :

  1. نمونه‌برداری از ترشحات واژن و انجام تست پاپ اسمیر
  2. تجویز آزمایش بارداری برای تایید یا رد تشخیص بارداری خارج از رحم
  3. تجویز آزمایش سی‌تی‌اسکن شکم، سونوگرافی و لاپاروسکوپی لگن
  4. بررسی سابقه ابتلا به بیماری‌های ناحیه تناسلی
  5. معاینه فیزیکی شکم، پهلو و کمر و بررسی مناطق درد
  6. بررسی علائم دیگری مثل خونریزی واژینال، تب و ترشحات واژن

درمان درد تخمدان

اگر درد تخمدان خیلی جدی نباشد، معمولا پزشکان رویکرد مراقبتی را در پیش خواهند گرفت زیرا ممکن است نیاز به درمان کیست تخمدان یا دیگری بیماری‌های مرتبط با این ناحیه را داشته باشید. اما اگر در گذر زمان علائم و درد بهتر نشوند، پزشک ممکن است از روش‌های پزشکی یا خانگی برای درمان درد تخمدان استفاده کند. در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

  • درمان پزشکی درد تخمدان

پزشک بعد از بررسی علائم، روش‌های مختلفی را برای درمان بیمار پیشنهاد می‌کند. اگر دلیل ایجاد درد، بیماری مثل سرطان تخمدان باشد، حتما شیمی درمانی یا عمل جراحی را پیشنهاد می‌کند. لازم به ذکر است که با تجویز آزمایش‌هایی مثل سونوگرافی، در بازه‌های زمانی مشخص روند درمان و وضعیتی که باعث ایجاد درد تخمدان شده، بررسی می‌شوند.

روش‌های درمانی پزشکی درد تخمدان عبارتند از :

  1. تجویز دارو؛ برای کاهش اندازه عواملی مثل کیست یا به‌هم رختگی هورمونی، داروهای هورمونی درمان موثری هستند.
  2. جراحی؛ این روش معمولا برای زمآن‌هایی که مثلا اندازه کیست تخمدان بزرگ شود یا سرطان تخمدان علت درد باشد، تجویز می‌شود. نوع جراحی به اندازه کیست و شکل ظاهری آن در سونوگرافی بستگی دارد. معمولا هم از لاپاراسکوپی و لاپاراتومی برای جراحی استفاده می‌شود.
  • درمان خانگی درد تخمدان

برای تسکین درد تخمدان، چندین روش خانگی وجود دارد که می‌توان با مشورت پزشک از آن‌ها استفاده کرد. این روش‌ها بیماری را درمان نمی‌کنند اما در مدیریت علائم و کاهش درد موثر هستند. در ادامه چند روش را نام می‌بریم.

  1. مصرف داروهای مسکن بدون نسخه : مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDS) به کاهش درد تخمدان و گرفتگی‌های پریودی کمک می‌کنند.
  2. کمپرس آب گرم : گرما باعث کاهش درد و افزایش جریان خون می‌شود و در نتیجه، درد عضلانی را کاهش می‌دهد.
  3. ماساژ : ماساژ در ناحیه کمر، ران، شک و باسن می‌تواند باعث کاهش درد عضلات و کمتر شدن درد تخمدان شوند.
  4. ورزش :انجام ورزش‌هایی مثل یوگا یا پیلاتس می‌تواند باعث کاهش درد در ناحیه تخمدان شود.

متخصص زنان اصفهان | 
 کیست تخمدان ، ناشناخته‌ای قابل درمان!

عوارض درد تخمدان

عوارض مرتبط با درد تخمدان بستگی به این دارد که چه چیزی باعث ناراحتی شده است. به عنوان مثال، هیچ عارضه سلامتی یا مشکل طولانی مدتی در ارتباط با کیست تخمدان وجود ندارد، اما پارگی آپاندیس در صورت عدم درمان سریع می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد. پیچ خوردگی تخمدان درمان نشده می‌تواند منجر به مرگ تخمدان، از دست دادن باروری و حتی عفونت شدید یا مرگ شود. درد همراه با پیچ خوردگی تخمدان معمولاً بسیار شدید است.

اندومتریوز یا عفونت‌هایی مانند PID نیاز به درمان دارند تا باعث مشکلات سلامتی طولانی‌مدت مانند ناباروری نشوند. آپاندیسیت یا کیست تخمدان پاره شده می‌تواند باعث عفونت یا زخم در لگن شود و در صورت عدم درمان حتی می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد. اگر درد به طور ناگهانی و بسیار شدید است یا با علائم دیگری نظیر حالت تهوع ، استفراغ، تب و خونریزی واژینال همراه است بهتر است هرچه زودتر با اورژانس تماس بگیرید تا فوراً اقدامات پزشکی لازم را دریافت نمایید.

توجه : مطالب توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با پزشک خود مشورت نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *