ضرورت انجام آزمایش پروژسترون در زنان

ضرورت انجام آزمایش پروژسترون در زنان

آزمایش پروژسترون زنان ؛ اختیاری اما ضروری!

آزمایش پروژسترون زنان | پروژسترون نوعی هورمون زنانه است و رحم را برای باروری آماده می‌کند. این هورمون توسط تخمدان‌ها ترشح می‌شود و وظیفه اصلی آن به جز نگهداری از تخمک‌های باور، کنترل پریود و آماده‌کردن سینه مادر برای شیر دادن است. آزمایش پروژسترون زنان سطح این هورمون را در خون اندازه‌گیری می‌کند. آزمایش پروژستورون برای تشخیص قطعی مشکل زنان کافی نیست ولی مکمل خوبی برای تشخیص درست بیماری به حساب می‌آید.

این تست معمولا توسط دکتر زنان تجویز می‌شود تا عملکرد درست تخمدان‌ها و غدد آدرنال و سلامت فرایند تخمک‌گذاری را مورد بررسی قرار دهد.


همراه ما باشید با مطالب آموزشی دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان اصفهان :


متخصص زنان اصفهان | 
 آزمایش پروژسترون در زنان 

آزمایش پروژسترون در زنان

زمانی که تخمدان‌ها در دوره قاعدگی تخمک آزاد می‌کنند، سطح پروژسترون (Progesterone) بالا می‌رود. این هورمون ضخامت دیواره‌های داخلی رحم را افزایش می‌دهد و باعث چسبیدن تخمک به دیواره رحم و لانه‌گزینی می‌شود که در نتیجه آن، جنین تشکیل می‌شود.

اگر فرد باردار نشود، میزان پروژسترون در بدن او دوباره کم شده و دیواره رحم فرو می‌ریزد و به همراه خون پریود از بدن خارج می‌شود. اما اگر باردار شود، برای پیشگیری از از انقباضات رحم و زایمان زودرس، سطح این هورمون تا ۱۰ برابر افزایش پیدا می‌کند. پروژسترون مورد نیاز برای باداری، توسط جفت ترشح می‌شود.

آزمایش پروژسترون را با نام‌های دیگری چون PGSN یا پروژسترون سرم هم شناخته می‌شناسند. این آزمایش، سطح هورمون پروژسترون را در بدن خانم‌ها اندازه‌گیری می‌کند. در کنار آزمایش پروژسترون معمولا به عنوان آژامیش‌های تکمیلی، تست‌های دیگری چون خون و ادرار تجویز می‌شود تا زمان تخمک‌گذاری، احتمال بارداری یا احتمال وجود مشکلات هورمونی برای خانم‌ها مورد بررسی قرار بگیرد.

کاربردهای آزمایش پروژسترون

آزمایش پروژسترون در زنان زمانی انجام می‌شود که فردی در حال اقدام برای بارداری باشد یا درمان‌های ناباروری انجام بدهد. مهم‌ترین کاربردهای این تست عبارتند از :

  1. پیدا کردن علت ناباروری
  2. بررسی تأثیر درمان‌های ناباروری در خانم‌ها
  3. اطمینان از سلامت فرایند تخمک‌گذاری در بدن
  4. بررسی ریسک سقط جنین در ۲۰ هفته ابتدایی بارداری
  5. تشخیص حاملگی خارج از رحم
  6. بررسی سلامت مادر و جنین در بارداری‌های پرخطر
  7. تشخیص سرطان تخمدان و مشکلات غدد فوق کلیوی

بررسی روش های تشخیص علل ناباروری | متخصص زنان اصفهان

آزمایش پروژسترون برای چه کسانی مناسب است؟

گاهی بانوان بدون آن که بدانند، در شرایطی هستند که باید هر چه سریع‌تر به دکتر مراجعه کنند تا تحت درمان‌های اصولی قرار بگیرند. برای همین اگر شرایطی که در ادامه بیان می‌کنیم را تجربه می‌کنید، باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پزشک زنان مراجعه و آزمایش پروژسترون انجام بدهید :

  • مدت زیادی است برای بارداری اقدام کرده‌اید اما هنوز باردار نشده‌اید.
  • در حال درمان ناباروری هستید.
  • باردار نیستید و خونریزی غیرطبیعی و خارج از قاعدگی دارید.
  • بارداری پرخطر دارید و برای پیشگیری از سقط از پروژسترون درمانی استفاده می‌کنید.
  • علائم بارداری خارج از رحم یا سقط جنین را تجربه می‌کنید. این علائم شامل گرفتگی عضلات، درد و خونریزی هستند.

به طور کلی دکتر زنان برای خانم‌های بارداری که احتمال سقط جنین یا سایر عوارض بارداری در آن‌ها وجود دارد، آزمایش پروژسترون تجویز می‌‌کنند تا با توجه به سطح این هورمون در خون، از مادر و جنین مراقبت کنند.

توجه : مطالب توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با پزشک خود مشورت نمایید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *