روش های تشخیص و درمان ناباروری ثانویه

روش های تشخیص و درمان ناباروری ثانویه

روش های تشخیص و درمان ناباروری ثانویه چیست؟

در این مقاله سایت متخصص زنان اصفهان به بررسی روش های تشخیص و درمان ناباروری ثانویه خواهیم پرداخت. این مطلب از نظر علمی به تأیید دکتر فرشته دانشمند رسیده است. بیماران مشکوک به ناباروری دوم باید به فوق تخصص ناباروری و اورولوژیست مراجعه نمایند. ارزیابی اولیه برای انتخاب روش درمان، بسیار مهم است. پزشک ابتدا بیمار را از نظر سوابق سایر بیماری ها مورد بررسی قرار می دهد تا مشخص شود که آیا شرایط بیمار نسبت به بارداری قبلی تغییر کرده است یا خیر. همچنین پزشک، تجربه سیکل های قاعدگی نامنظم بیمار را مورد ارزیابی قرار می دهد تا متوجه شود که آیا بیمار تخمک گذاری طبیعی دارد یا خیر.

در مردان هم سابقه بیماری هایی که می توانند بر تعداد و کیفیت اسپرم ها تاثیر بگذارند از قبیل تیروئید و سرطان بررسی شده و سن بارداری آن ها نیز ارزیابی می شود. پزشک پس از معاینه ممکن است برای بیمار عکس رنگی رحم (HSG)، آزمایشات هورمونی و یا آزمایش آنالیز مایع منی تجویز نماید.

تفاوت ناباروری اولیه و ناباروری ثانویه

ناباروری اولیه زمانی تشخیص داده می شود که زوجین پس از ۱۲ ماه تلاش نتوانند باردار شوند. ناباروری ثانویه زمــانی است که زن و شوهر پس از زایمـــان موفقیت آمیز در گذشته، نتوانند مجددا باردار شوند.

مطلب پیشنهادی : علل و عوامل ناباروری ثانویه یا ناباروری دوم

علت عدم بارداری در صورت وجود تخمک

در حالی که هنوز تخمک برای زنان بالای ۳۵ سال باقی مانده است، اما بارداری دشوارتر می شود زیرا تخمک ها از کیفیت پایین تری برخوردار هستند. تحقیقات نشان داد که سن یک زن بر زنده ماندن جنین های ایجاد شده از تخمک های او تأثیر می گذارد. هر چه خانم مسن تر باشد،احتمال بروز خطای کروموزومی در تخمک های او بیشتر است .

نحوه تشخیص ناباروری ثانویه

اگر می توانستید به طور طبیعی باردار شوید و در گذشته بدون مشکل زایمان کرده باشید اما برای بار دوم یا سـوم به تنهایی در باردار شدن مشکل دارید ، ممکن است ناباروری ثانویه داشته باشید.

با این حال ، این احتمال نیز وجود دارد که علت دیگری برای ناباروری شما وجود داشته باشد و انجام آزمایش های لازم باروری به شما در تعیین علت کمک می کند تا بتوانید با درمان مناسب به جلو حرکت کنید.

علل و عوامل ناباروری ثانویه یا ناباروری دوم | متخصص زنان اصفهان

انواع درمان ناباروری ثانویه در زنان

ناباروری ثانویه قابل درمان است و بسیاری از زنان مبتلا به آن بارداری های بعدی موفقیت آمیزی را تجربه می کنند. گزینه های درمانی مختلفی بر اساس مشخصات خاص باروری زنان وجود دارد، از جمله درمان ناباروری با IUI ( تلقیح داخل رحمی )، جایی که اسپرم در زمان تخمک گذاری به رحم زن وارد می شود و درمان ناباروری با IVF ( لقاح آزمایشگاهی )، که اسپرم و تخمک در خارج از لقاح قرار می گیرنداز روش های درمان ناباروری ثانویه است.

روش های درمانی ناباروری ثانویه:

صرف نظر از اینکه مورد ناباروری، ناباروری اولیه یا ناباروری دوم باشد، درمان نازایی به قرار زیر است:

درمان دارویی:

داروهایی از قبیل کلومیفن و لتروزول برای القای تخمک گذاری در زنان مبتلا به اختلال تخمک گذاری تجویز می شود.

جراحی:

گاهی جهت ترمیم مشکلات رحمی، جراحی انجام می شود. همچنین پزشکان می توانند برای برداشتن پولیپ و فیبروم از جراحی استفاده کنند. همچنین برای درمان ناباروری مردان نیز عمل جراحی واریکوسل انجام می گیرد.

IUI

IUI شامل تلقیح اسپرم به داخل رحم با کمک وسیله ای به نام کاتتر است که با هدف افزایش احتمال لقاح انجام می گیرد.

| دکتر فرشته دانشمند را در اینستاگرام دنبال کنید

IVF:

در روش ای وی اف، ابتدا با استفاده از داروهای تزریقی، تحریک تخمک گذاری انجام شده و سپس پانکچر یا تخمک گیری صورت می گیرد. از سوی دیگر، اسپرم هم از نمونه مایع منی همسر بیمار جدا می شود و لقاح یا ای وی اف در شرایط آزمایشگاهی انجام می گیرد. در نهایت جنین به داخل رحم مادر منتقل می شود. از تخمک اهدایی یا اسپرم اهدایی نیز می توان برای انجام IVF استفاده نمود. گاهی ای وی اف با رحم اجاره ای انجام می شود.

مصرف آنتی اکسیدان و مکمل های ضد پیری:

از مکمل ها و آنتی اکسیدان ها برای افزایش قدرت باروری مردان و زنان استفاده می شود. درمان دارویی می تواند کیفیت مایع منی را بهبود بخشد.

اثرات ناباروری ثانویه بر زندگی زوجین:

نازایی می تواند یک مشکل مخرب از نظر عاطفی برای فرد بیمار یا زوجین باشد. در صورت شکست در درمان ناباروری ثانویه، ممکن است زوجین با طیفی از عوارض، مانند اثرات روحی و احساسی از قبیل غم، اندوه، عصبانیت، احساس گناه و تنهایی دست و پنجه نرم کنند. افراد مبتلا به ناباروری دوم ممکن است از عدم همدلی اعضای خانواده، دوستان و حتی پزشک خود ناراحت باشند که این مشکلات، به احساس انزوای بیمار می افزایند.


مطالعه بیشتر:

عوامل خطر برای عدم تخمک گذاری چیست؟

علل اهمیت سلامت روان در بارداری

روش های تشخیص و درمان عدم تخمک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *