آیا تاکنون کمردرد قاعدگی را تجربه کرده اید؟!
درست است که کمردرد قاعدگی بسیار دردناک است، اما تجربه آن در دوران پریود کاملا طبیعی و نرمال است. دلیل اصلی آن اتفاقاتی است که در رحم شما، به دلیل ریزش دیواره آن (دیواره ای که در سیکل قبلی شما جمع شده است) و شروع خونریزی در این دوران است.
از کارهایی که می توانید برای خلاص شدن از کمردرد قاعدگی انجام دهید، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- از قرص های قوی ضد التهاب استفاده کنید.
- دوش آب گرم بگیرید.
- تا می توانید استراحت کنید.
کمردری که شخص را از کارهای روز مره و انجام فعالیت های روزانه، ناتوان می کند، باید حتما پیگیری شود.
بیشتر بخوانید : مشکلات طبیعی دوران قاعدگی
کمردرد قاعدگی
از هر 10 زن 9 نفر آن ها دچار کمردردهای قاعدگی هستند. این درد می تواند شدید یا مبهم باشد، مداوم یا گهگاه باشد که معمولا بین 48 تا 72 ساعت طول می کشد. عواملی که منجر به دردهای پریود می شوند کمی پیچیده هستند.
در طول سیک قاعدگی دیواره عضلانی رحم ضخیم تر شده تا بتواند فضایی مناسب برای جایگزینی جنین را فراهم کند و در زمان نزدیک قاعدگی شروع به انقباض می کند تا دیواره ضخیم شده رحم را جدا کرده و از بدن بیرون بفرستد.
این انقباضات باعث می شود خون و اکسیژن به بافت داخلی رحم نرسد که منجر به ارسال سیگنال شیمیایی درد می شود همزمان ترشح هورمون پروستاگلاندین prostaglandins منجر به انقباضات بیشتر و درد بیشتر می شود.
رحم به سمت جلوی بدن متمایل است بنابراین معمولا احساس درد در ناحیه شکم ایجاد می شود ولی به طور متوسط حدود سه چهارم افراد در زمان پریود احساس درد کمر دارند.

چرا این درد از قسمت جلوی بدن به سمت کمر منتقل می شود؟
علت احتمالی درد کمر در زمان پریود مشکلات عضلانی است که ناشی از تغییرات هورمونی در بدن شماست که تاثیر مستقیم بر عضلات کمر می گذارند. این نوع درد معمولا در قسمت مرکزی کمر احساس شده و اغلب چند روز قبل از شروع پریود بوجود می شاید.
با وجود فیبرهای عصبی در ناحیه لگن ممن است دردهای ایجاد شده در این ناحیه را در بخش دیگری از بدن حس کنید. این نته بدان معناست که درد واقعا در کمر شما نیست ولی ذهنتان این گونه به شما القا می کند.
بهترین روش برای کاهش درد کمر در زمان پریود استفاده از کمپرس گرم روی کمر است که تنش های عضلانی شما را کاهش دهد. ورزش های سبک مانند راه رفتن، یوگا و پیلاتس می تواند باعث ترشح هورمون اندورفینن و کاهش درد قاعدگی بخصوص درد کمر شود.
یکی دیگر از روش هایی که باعث کاهش درد قاعدگی به خصوص در کمر می شود استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری هورمونی مانند قرص، ایمپلنت یا تزریق است.