واکسیناسیون و ایمن سازی در بارداری

واکسیناسیون و ایمن سازی در بارداری

توصیه های فعلی درزمینه ایمن سازی در طی بارداری طی دهه گذشته برخی نگرانی ها پیرامون مواجهه جنین با نگهدارنده تیمروزال ( thimerosal )موجود در برخی واکسن ها منجر به منع مصرف این واکسن ها در دوران پیش از تولد شده است . بی اساس بودن این مساله اثبات شده اما بحث هنوز ادامه دارد. به این ترتیب مصرف واکسن های مزبور در دوران بارداری توصیه می گردد.  اطلاعات فعلی در زمینه بی خطر بودن واکسن های تجویز شده در طی بارداری ،در حال تغییر هستند.

تمام زنانی که در فصل آنفلوانزا باردار خواهند بود ،بایستی بدون توجه به مرحله بارداری ، واکسن آنفلوانزا دریافت کنند. زنانی که مبتلابه بیماری های طبی زمینه ای هستند و خطر بروز عوارض در آنها بالاتر است ، بایستی واکسن را پیش از شروع فصل آنفلوانزا دریافت نمایند . در پی واکسیناسیون پره ناتال مادر ، خطر بروز آنفلوانزا در شش ماهه نخست زندگی کودک حدود 63 درصد کاهش می یابد به علاوه خطر بروز بیماری های تنفسی تبدار در این کودکان حدود یک سوم کاهش مییابد. زنانی که در طی بارداری در معرض ابتلاء به سرخجه قرار دارند، بایستی پس از زایمان واکسن MMR ( سرخک ،اوریون ، سرخجه ) را دریافت کنند. اگر چه تجویز این واکسن در جریان بارداری توصیه نمی شود اما تا کنون موردی از سندرم سرخجه مادر زادی در اثر تزریق سهوی این واکسن گزارش نشده است . در دوران شیردهی هیچگونه ممنوعیتی برای تجویز واکسن MMR  وجود ندارد.

 واکسن ها و سلاح های بیولوژیک

واقعیت اسف بار و تهدید فعلی از سوی بیوتروریسم ، آشنایی با واکسنهای آبله و سیاه زخم را در طی بارداری ضروری  می سازد. واکسن آبله در حقیقت حاوی ویروس زنده ضعیف شده است که با هر دوی ویروس های آبله و آبله گاوی ارتباط دارد. عفونت جنین در اثر این واکسن رویداد نادری است که واکسینیا نام دارد و ممکن استموجب سقط ، مرده زایی و یا مرگ نوزاد شود. بنابراین ، در شرایط غیر اورژانس تزریق واکسن آبله در طی دوره بارداری و همچنین در زنانی که تمایل به باردار شدن در طی 28روز پس از واکسیناسیون دارند ممنوع است.( مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها)

هرچند در صورتی که در اوایل بارداری به طور اتفاقی واکسیناسیون صورت گیرد نیازی به ختم بارداری نمی باشد. در صورتی که زن باردار دراثر تماس با ویروس آبله ( چه به صورت قربانی مستقیم یک حمله بیوتروریسم و چه به صورت تماس نزدیک با یک فرد بیمار ) در معرض خطر باشد خطرات ناشی از بروز آبله بالینی بسیار بیشتر ازخطرات بالقوه واکسیناسیون می باشند. تزریق واکسن سیاه زخم اساسا محدود به افرادی است که از لحاظ شغلی در معرض این بیماری قرار دارند مانند دامپزشکان متخصص ،کارکنان آزمایشگاه و اعضای نیروهای مسلح . این واکسن ویروس زنده ای ندارد و لذا انتظار  نمی رود که خطر قابل توجهی برای جنین ایجاد کند. Weisen   و  littell (2002) نتایج تولید مثلی را در385 زن عضو ارتش آمریکا که پس از دریافت واکسن سیاه سرفه باردار شده بودند بررسی کردند. هیچ آثار زیانباری بر نتایج تولید مثلی و یا بارداری مشاهده نشد.آبله ،سیاه زخم و سایر عفونت های مربوط به بیوتروریسم در فصل 58 مورد بحث قرار گرفته اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *