روش های تشخیص علل زخم ولو
پزشک پیش از هر چیز یک معاینه فیزیکی انجام داده و سابقه سلامت شما را بررسی می کند تا بفهمد چه عاملی باعث ایجاد زخم ولو در شما شده است. همچنین پزشک در مورد زندگی جنسی، تعداد شرکای جنسی و داروهایی که مصرف می کنید سوالاتی را از شما می پرسد. در اغلب موارد برای بررسی هرگونه کمبود تغذیه ای و یا ناهنجاری های خونی یک آزمایش خون برای شما تجویز می شود. اگر مشکوک به یک بیماری زمینهای، مانند بیماری خودایمنی باشید. پزشک ممکن است شما را به متخصص ارجاع دهد. تا انتهای مطلب همراه باشید با دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان اصفهان برای آشنایی بیشتر با روش های تشخیص و درمان زخم ولو.
آزمایشات تشخیص علت دقیق زخم ولو
- آزمایش خون
- آزمایش ادرار
- تست سواب باکتریایی یا ویروسی
همچنین گاهی برای بررسی دقیق تر زخم ممکن است نیاز به بیوپسی داشته باشید. در بیوپسی نمونه کوچکی از زخم برداشته شده و برای انجام بررسی های بیشتر به آزمایشگاه ارسال می شود.
زنان و عوارض زخم ولو
زخم ولو نیز مانند هر زخم دیگری ممکن است عفونی شود. عدم درمان زخم ولو و مزمن شدن آن عوارضی از تب خفیف تا عفونت های مرگبار را به همراه دارد. زخم های ولو همچنین می توانند باعث ایجاد اسکار، تغییر رنگ ناحیه تناسلی و کاهش خاصیت ارتجاعی پوست شوند.
اکثر بیماری های مقاربتی مرتبط با زخم های ولو در صوت عدم درمان به موقع می توانند عوارض جدی و گاهی دائمی ایجاد کنند. بررسی ها نشان می دهد که هر ساله حدود 24000 زن به دلیل یک بیماری مقاربتی مزمن نابارور می شوند. همچنین ابتلا به زخم ولو درمان نشده خطر ابتلا به HIV را افزایش می دهد.
بیماری های مقاربتی می توانند باعث ایجاد انواع خاصی از سرطان ها شوند. به عنوان مثال، HPV مسئول حدود 69 درصد از سرطان های رحم و ولو است. بررسی ها نشان می دهد که زنان سفیدپوست در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان ولو قرار دارند.
کلامیدیا و سوزاک نیز می توانند منجر به بیماری التهابی لگن (PID) شوند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا (CDC) ادعا می کند که از هر 8 زن مبتلا به بیماری التهابی لگن 1 نفر برای باردار شدن مشکل دارد.
درمان زخم فرج در بانوان
رویکرد درمانی شما به عامل ایجاد زخم بستگی دارد. برخی از زخم های ولو ممکن است خود به خود از بین بروند، اما برخی دیگر به درمان فوری نیاز دارند تا منجر به عفونت نشوند.(روش های تشخیص و درمان زخم ولو )
زخم های فرج که به دلیل واکنش های آلرژیک یا آسیب بافت رخ می دهند، اغلب با گذشت زمان، مراقبت و رعایت بهداشت مناسب خود به خود برطرف می شوند. داروهای مسکن بدون نسخه و محصولات موضعی نیز می توانند به کاهش درد و ناراحتی مرتبط با زخم ولو کمک کنند.
زخم های شدیدتر اغلب برای بهبودی کامل به مراقبت های پزشکی بیشتر مانند پانسمان یا شستشوی ملایم و منظم نیاز دارند.
پزشک ممکن است روش های مختلفی را برای درمان بیماری توصیه کند. به عنوان مثال افراد مبتلا به عفونت های باکتریایی، عفونت قارچی یا STI باید حداقل یک دوره آنتی بیوتیک خوراکی دریافت کنند. بیماری های مقاربتی معمولاً با داروهای آنتی بیوتیک و ضد ویروسی درمان می شوند.
دارو درمانی
زخم های ولو که ناشی از عفونت نیستند معمولا با مصرف داروهای زیر درمان می شوند:
- آنتی هیستامین ها
- کورتیکواستروئیدها
- داروهای تعدیل کننده ایمنی مانند متوترکسات
پزشک به شما آموزش می دهد که چگونه زخم خود را تا زمان بهبودی کامل به طور موثر تمیز کنید. همچنین ممکن است برای پوشاندن و محافظت از ناحیه زخم شده، به پانسمان های خاصی نیاز داشته باشید.
افراد مبتلا به عفونت های تبخال و HIV باید داروهای خود را هر روز به طور منظم مصرف کنند. مصرف منظم داروها از عود مجدد علائم پیشگیری کرده و خطر انتقال عفونت را به دیگران را کاهش می دهد.
گاهی اوقات استفاده از درمان های خانگی می توانند به تسکین درد و ناراحتی زخم ولو کمک کنند.
درمان های خانگی زخم ولو
- اکسید زینک
- حمام نمک اپسوم
- استفاده از کمپرس یخ در ناحیه آسیب دیده
- مصرف بی حس کننده های موضعی مانند لیدوکائین
- مصرف مسکن های خوراکی مانند استامینوفن (تیلنول)
- اجتناب از محرکها، مانند صابونهای خشن، دوشهای واژینال یا لباسهای تنگ
به طور کلی اغلب زخم های ولو به دلیل عفونت های مقاربتی به خصوص تبخال تناسلی و سیفلیس ایجاد می شوند. انواع مختلف بیماری های خودایمنی، عفونتها و همچنین عوامل سبک زندگی مانند نوع تغذیه نیز میتوانند باعث ایجاد زخم های ولو شوند.
زخم های ولو در صورت مراقبت مناسب، اغلب بدون نیاز به درمان پس از چند هفته خود به خود از بین می روند. با این حال، مزمن شدن برخی زخم ها می تواند باعث بروز عفونت های خطرناک و زخم های عود کننده شود.
برخی زخم های ولو می توانند دردناک باشند، در حالیکه برخی دیگر از این زخم ها ممکن است علائم خاصی را ایجاد نکنند. این زخم ها می توانند تا مدت ها بدون علامت باقی بمانند.
بنابراین در صورت مشاهده هر گونه زخم ولو غیرقابل توضیح باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید؛ تا خطر عوارض جدی کاهش یابد.