درمان یبوست بعد از زایمان

درمان یبوست بعد از زایمان

برسی روشهای درمان یبوست بعد از زایمان

در این مطلب از سایت دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان اصفهان به بررسی راه‌ حل‌های مختلفی برای درمان یبوست بعد از زایمان وجود دارند می پردازیم. که عبارت‌اند از:

هیدراته بمانید:

مصرف مایعات کافی برای حفظ حرکات منظم روده ضروری است. در طول روز مقدار زیادی آب و سایر نوشیدنی‌های بدون کافئین بنوشید تا از کم‌آبی بدن جلوگیری کنید.

مدیریت مصرف داروهای ضد درد:

اگر از داروهای ضد درد استفاده می‌کنید. عوارض جانبی احتمالی یبوست رو با پزشک در میان بگذارید. ممکن است متخصص زنان راهبردهای جایگزین برای مدیریت درد رو پیشنهاد دهد.

انجام ورزش منظم:

انجام فعالیت بدنی ملایم مثل پیاده‌روی می‌تواند به تحریک حرکات روده و کاهش یبوست کمک کند. قبل از شروع هر برنامه ورزشی با متخصص زنان مشورت کنید. به خصوص اگر زایمان پیچیده‌ای داشتید یا در حال نقاهت پس از سزارین هستید.

رژیم غذایی پر فیبر :

با گنجاندن غذاهایی مثل غلات کامل، میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و آجیل در رژیم غذایی‌، مصرف فیبر رو بیشتر کنید. فیبر به مدفوع حجم میدهد و به حرکات منظم روده کمک می‌کند. برای جلوگیری از هرگونه تغییر ناگهانی که ممکن است باعث نفخ یا ناراحتی شود. مصرف فیبر رو به تدریج زیاد کنید.

استفاده از داروهای ملین مدفوع :

اگر تغییر سبک زندگی به تنهایی باعث درمان یبوست بعد از زایمان نشود. ممکنه پزشک داروهای ملین‌ ملایم رو برای کاهش موقت یبوست توصیه کند. مهم است که قبل از مصرف هر گونه دارویی با پزشک متخصص مشورت کنید. به خصوص اگر در دوران شیردهی هستید.

عادت‌های خوب اجابت مزاج رو تمرین کنید:

با اختصاص دادن زمانی برای اجابت مزاج، ترجیحا بعد از غذا، برنامه منظمی برای دفع مدفوع ایجاد کنید. به احساس دفع مدفوع سریع پاسخ دهید و از تاخیر یا مقاومت در برابر آن خودداری کنید. علاوه بر این، هنگام نشستن روی توالت فرنگی، پاهاتون رو کمی بالا ببرید تا حالت چمباتمه رو شبیه‌سازی کنید. این حالت، دفع مدفوع رو آسان‌تر می‌کند.

علل و علائم سرطان ولوو یا فرج | متخصص زنان اصفهان | دکتر فرشته دانشمند

تغذیه مناسب برای یبوست بعد از زایمان

هنگامی که دچار یبوست بعد از زایمان می‌شوید. باید مصرف برخی مواد غذایی رو بیشتر کنید؛ از جمله:

مایعات

با نوشیدن آب فراوان در طول روز، هیدراته بمانید. هیدراتاسیون کافی می‌تواند مدفوع رو نرم و دفع آن را آسان‌تر کند. علاوه‌بر این، مایعات گرم مثل دمنوش‌های گیاهی یا آب گرم با لیمو ممکنه اثر محرک ملایمی روی سیستم گوارشی داشته باشد.

اسموتی‌ها و آب میوه‌ها

برای افزایش مصرف فیبر و مایعات، اسموتی‌ها یا آب میوه‌هایی با ترکیبات میوه‌ها و سبزیجات تهیه کنید. می‌توانید موادی مثل اسفناج، کلم پیچ، انواع توت‌ها، دانه کتان و دانه چیا که فیبر بالایی دارن و مغذی هستند رو هم به این نوشیدنی اضافه کنید.

| دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید | 

غذاهای غنی از پروبیوتیک

پروبیوتیک‌ها باکتری‌های مفیدی هستند که می توانند به بهبود سلامت روده و بهبود حرکات منظم روده کمک کنند. پس در نتیجه ماست و کفیر که منابع خوبی از پروبیوتیک‌ها هستند. می‌توانند به هضم غذا کمک و از یبوست جلوگیری کنند.

غذاهای غنی از فیبر

در وعده‌های غذایی‌ از غذاهای پر فیبر استفاده کنید. تا مدفوع حجیم شود و حرکات روده رو تقویت کند. مواد غذایی‌ای مثل غلات کامل (جو دوسر، برنج قهوه ای، نان سبوس دار)، میوه‌ها (سیب، گلابی، توت)، سبزیجات (کلم بروکلی، اسفناج، هویج)، حبوبات (لوبیا، عدس) و آجیل (بادام، گردو) فیبر زیادی دارند و بسیار مناسب هستند.

چربی‌های سالم

چربی‌های سالم مثل آووکادو، آجیل، دانه‌ها و روغن زیتون رو در رژیم غذایی‌تان بگنجانید. این چربی‌ها می‌توانند به روان شدن روده‌ها و تقویت حرکات روده کمک کنند.

آلو و آب آلو

مصرف آلو (آلو خشک) و آب آلو به دلیل داشتن خواص ملین طبیعی، برای درمان یبوست بعد از زایمان مناسب هستند. آن‌ها سوربیتول (sorbitol) و فیبر دارند که می‌توانند به نرم شدن مدفوع و کاهش یبوست کمک کنند. مصرف این خوراکی‌ها رو با مقدار کم مثل چند آلو یا یک لیوان کوچک آب آلو در روز شروع کنید. و به تدریج در صورت نیاز مقدارش رو بیشتر کنید.

دکتر فرشته دانشمند در کلینیک ۲۴متخصص زنان اصفهان در دکتر آف


مطالعه بیشتر:

عوارض افتادگی رحم

انواع واژینیسموس و درمان آن

آزمایش کولپوسکوپی چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *