درمان سندرم پای بی قرار در بارداری

درمان سندرم پای بی قرار در بارداری

درمان های طبیعی برای سندرم پای بی قرار در بارداری

سوزش سر دل و حالت تهوع از عوارض شناخته شده بارداری هستند. اما آیا می‌دانستید که سندرم پای بی ‌قرار در بارداری هم وجود دارد؟ حدود یک سوم زنان باردار احساس خزش و گزگز در پاهای خود را تجربه می کنند که یکی از نشانه های این اختلال است. اما راه های طبیعی برای مهار علائم RLS در دوران بارداری وجود دارد.در ادامه مطلب همراه با دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان اصفهان به روش های طبیعی درمان سندرم پای بی قرار در بارداری خواهیم پرداخت.

دریافت کافی آهن و اسید فولیک

زنان باردار برای تغذیه جنین در حال رشد به 3-4 برابر آهن و 8-10 برابر فولات بیشتر نیاز دارند. طبق مطالعه ای که تحقیقات روی بیش از 35000 بیمار مبتلا به RLS را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد، زنان باردار مبتلا به سندرم پای بی قرار ذخایر آهن در مایع مغزی نخاعی خود را کاهش داده اند. آنها همچنین کمبود فولات، ویتامین B که به تولید گلبول های قرمز سالم کمک می کند، داشتند. خوشبختانه اکثر زنان باردار به راحتی می توانند کمبود آهن و فولات را با مصرف مکمل ها برطرف کنند. در این مطالعه، تنها 9 درصد از زنانی که مکمل آهن و فولات در دوران بارداری مصرف کردند، در مقایسه با 80 درصد از زنانی که مکمل های آهن و فولات را مصرف نکردند، از علائم RLS رنج بردند.

به محض باردار شدن و سپس هر ماه برای سه ماه آینده، سطح آهن و اسید فولیک خود را چک کنید. اگر به آهن نیاز ندارید، مصرف آهن را ادامه ندهید، زیرا می تواند منجر به مسمومیت با آهن شود که می تواند در رشد کودک شما اختلال ایجاد کند.

دریافت ویتامین ها

سایر ویتامین ها نیز ممکن است به کاهش علائم RLS در دوران بارداری کمک کنند.  مصرف روزانه 350 میلی گرم منیزیم و 1200 میلی گرم کلسیم در روز توصیه می شود. منیزیم به ساخت و ترمیم بافت کمک می کند و از انقباض زودرس رحم در دوران بارداری جلوگیری می کند. وقتی باردار هستید، جنین برای ساختن استخوان‌ها و دندان‌های قوی، قلب، اعصاب و ماهیچه‌های سالم، و برای ایجاد ریتم طبیعی قلب و توانایی‌های لخته شدن خون به کلسیم نیاز دارد.

اگر در دوران بارداری کلسیم کافی در رژیم غذایی خود دریافت نکنید، کودک شما آن را از استخوان های شما می گیرد. همین می تواند خطر ابتلا به استئوپنی یا استخوان های ضعیف را افزایش دهد.

بررسی ها نشان می دهد، مصرف روزانه 300 میلی گرم ویتامین E به مدت یک هفته نیز ممکن است به تثبیت گردش خون محیطی و کاهش علائم RLS کمک کند. بر اساس یک مطالعه مروری که در سال 2008 در دانشگاه توتوری در ژاپن انجام شد. ویتامین B12 ممکن است از ثبات رشته های عصبی، جلوگیری از حساسیت بیش از حد و کاهش علائم RLS حمایت کند. ویتامین های دیگری که ممکن است به کاهش علائم کمک کنند شامل ویتامین C و ویتامین D هستند.

علاوه بر ویتامین‌ها، شما باید یک رژیم غذایی مناسب با غذاهای غنی از آهن (سبزیجات سبز تیره، جگر، جوانه گندم، لوبیا و گوشت گاو بدون چربی) و غذاهای سرشار از ویتامین C (مرکبات، غلات غنی شده، پاپایا و غلات) داشته باشید.

در مصرف داروها مراقب باشید.

همه زنان مبتلا به RLS، به ویژه زنان باردار، باید از اکثر آنتی هیستامین ها ، بیشتر داروهای ضد افسردگی ، از جمله مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) و داروهای سه حلقه ای، و بیشتر داروهای ضد تهوع، داروهای سرماخوردگی، آنفولانزا و آلرژی اجتناب کنند. زیرا بسیاری از این داروها می توانند سطح دوپامین را مسدود کرده و علائم RLS را تشدید کنند.

وزن مناسب خود را حفظ کنید.

بر اساس مطالعه ای که در هاروارد در سال 2009 روی بیش از 80000 فرد مبتلا به RLS انجام شد، زنانی که قبل از بارداری چاق هستند یا چربی اضافی شکم دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سندرم پای بی قرار هستند. اگر در حال حاضر اضافه وزن یا چاق هستید، نباید وزن اضافه کنید، به خصوص اگر RLS دارید. علاوه بر افزایش خطر ابتلا به مشکلات RLS و بارداری، اضافه وزن ورزش کردن در بارداری را برای شما سخت‌تر می‌کند که می‌تواند به کاهش علائم RLS کمک کند.

دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید.

درمان سندرم پای بی قرار در بارداری : ماساژ بگیرید.

بر اساس مطالعه دانشگاه بریگام یانگ در سال 2011، ماساژ ممکن است به کاهش علائم سندرم پای بیقرار کمک نماید. به خصوص زمانی که فشار مستقیم به پاها وارد شود. بر اساس این مطالعه، بیماران مبتلا به RLS که دو بار در هفته به مدت سه هفته ماساژ سوئدی دریافت کردند. به مدت دو هفته پس از این درمان RLS از علائم تسکین یافتند. برای اینکه خودتان این کار را انجام دهید، روی لبه تخت بنشینید. ساق پاهایتان را محکم بمالید یا ماساژ دهید تا ماهیچه ها تحریک عمیق تری داشته باشند

بر اساس مطالعه ژاپنی در دانشگاه توتوری در سال 2008، بیماران مبتلا به RLS که دعا می‌کردند، مدیتیشن می‌کردند یا به موسیقی آرامش‌بخش گوش می‌دادند، از کاهش موقت علائم لذت می‌بردند.

درمان سندرم پای بی قرار در بارداری | متخصص زنان اصفهان

ورزش کنید.

بر اساس مطالعه مروری در سال 2011 که توسط دانشگاه بریگام یانگ انجام شد. زنان مبتلا به سندرم پای بی قرار که ورزش نمی کنند، علائم RLS بدتری نسبت به کسانی که ورزش می کنند، دارند.

در این مطالعه، زنانی که سه بار در هفته تمرینات هوازی و مقاومتی پایین تنه انجام دادند. علائم RSL کمتری نسبت به سیب زمینی کاناپه داشتند. این مطالعه نشان داد که ورزش با آزاد کردن اندورفین های احساس خوب و افزایش جریان خون به عضلات، درد RLS را کاهش می دهد.

اما نحوه ورزش کردن شما تفاوت دارد. از ورزش بیش از حد شدید خودداری کنید، به خصوص اگر قبلاً آن را انجام نداده اید، که می تواند علائم را با تحریک و ملتهب بافت های پا تشدید کند. زمانی که باردار هستید، به تمرینات کم تأثیر مانند پیاده روی و ایروبیک در آب پایبند باشید. از فعالیت های پرتحرک مانند دویدن اجتناب کنید. اگر در کلاس‌های ایروبیک کم‌تأثیر شرکت می‌کنید، با ۱۵ دقیقه شروع کنید. به تدریج تا یک ساعت در طول شش ماه کار کنید. حرکات کششی نیز هنگام خواب و زمانی که از خواب بیدار می‌شوید ضروری است. پاهای خود را تا تمام طول خود دراز کنید.

اگر این به تسکین علائم RLS کمک نمی کند، قدم زدن کوتاه در خانه خود را در نظر بگیرید. قدم های طولانی بردارید و پاهای خود را خم کنید تا عضلات را بکشید.


مطالب پیشنهادی:

علل سندرم پای بیقرار در بارداری

علل و علائم سرطان پستان سه گانه منفی

درمان سرطان پستان سه گانه منفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *