نحوه صحیح خوابیدن در بارداری
هنگامی که شما در دوران بارداری به سر می برید تغییرات عمده ای در بدن شما رخ میدهد و این تغییرات نهایتا منجر به این میشوند که مجبور باشید برخی عادات را ترک کنید خصوصا اصلاح عادات نحوه “خوابیدن در بارداری” بسیار مهم است. برخی از این تغییرات که در دوران بارداری اتفاق می افتند عبارتند از :
- بزرگ شدن محوطه شکمی
- درد پشت و کمر
- سوزش معده
- کوتاه شدن تنفس
- بی خوابی
این عوامل میتوانند باعث شوند شما نتوانید حالت یا پوزیشن خوابی را که در گذشته به آن عادت کرده اید را داشته باشید.
از هفته 20 به بعد ملزم هستید حتما به پهلو و بخصوص پهلوی چپ بخوابید.
در مواقع لزوم فقط به مدت 10 دقیقه مجازید بر روی کمر بخوابید.
طبق نظر متخصص زنان بهترین وضعیت خوابیدن در دوران بارداری حالت SOS ( مخفف Sleep On Side ) است که به معنی خوابیدن به پهلو است. یعنی در این صورت میتوانید به پهلوی راست و یا به پهلوی چپ بخوابید ولی بین این دو وضعیت، خوابیدن به پهلوی چپ بهتر است.
خوابیدن به پهلوی چپ در بارداری :
در دوران حاملگی باعث افزایش خونرسانی به جنین و رسیدن مواد مغذی بیشتر به او میشود همچنین از لحاظ آناتومیکی باعث کاهش فشار به اندامهای داخلی بدن مادر شده و برای مادر و جنین بسیار بهتر میباشد. همچنین بهتر است پاها را کمی درون سینه جمع کنید و بین زانوها یک بالشت قرار دهید.
خوابیدن به پشت ( طاق باز ) :
این حالت میتواند باعث کمردرد، مشکلات تنفسی، مشکلات گوارشی، هموروئید ( بواسیر )، کاهش فشار خون و کاهش گردش خون بین شما و جنین شود.
خوابیدن روی شکم در بارداری ( دمر ) :
با رسیدن به ماه های انتهایی بارداری و بزرگ شدن شکم، خوابیدن روی شکم کمتر مطرح میشود ولی به هرحال باید از این وضعیت و پوزیشن اجتناب کنید.
*** تحت هیچ عنوان در ماه های انتهایی هنگام خوابیدن در بارداری غلت نزنید بلکه به آرامی بچرخید.
این کار به چرخیدن بند ناف به دور جنین منجر نمی شود و عواقب خطرناکی ندارد. اگر طی شب نیاز داشتید جهت خوابیدن را تغییر دهید باید ابتدا از سر و بعد قسمت های دیگر و به ترتیب شروع به چرخش و تغییر وضعیت کنید و جهت را تغییر دهید.
بیشتر بخوانید:
متخصص زنان اصفهان
در بارداری از بیماری ویروس کرونا در امان بمانید …
۵ ویتامین لازم قبل از اقدام به بارداری ( ویتامین های ضروری )