یوگا در بارداری ( قسمت دوم )

یوگا در بارداری ( قسمت دوم )

تاثیر یوگا در بارداری

یوگا ورزشی مفید در دوران بارداری محسوب می‌شود. تمرینات یوگا در بارداری باعث افزایش قدرت و استقامت ماهیچه‌های بدن می‌شود. همچنین این ورزش در افزایش انعطاف‌پذیری بدن شما مؤثر است.

به‌طورکلی برای مفید بودن ورزش یوگا در بارداری بهتر است هنگام انجام آن به نکات زیر توجه داشته باشید :

  • از انجام دادن تمام حرکاتی که به دراز کشیدن روی پشت، به مدتی بیش از چند دقیقه نیاز دارد، به ویژه پس از سه ماهۀ اول خودداری کنید .
  • هرگز در وضعیت‌های ایستادن روی سر یا شانه‌ها قرار نگیرید .
  • در سه ماهۀ آخر بارداری تمریناتی که مربوط به حفظ تعادل بدن می‌شود را با احتیاط بیشتری انجام دهید یا حتی بهتر است این حرکات را کنار بگذارید .
  • حرکاتی که باعث کشش زیاد ماهیچه‌های شکم می‌شود مثل خم شدن زیاد به سمت جلو، عقب یا طرفین را نیز کنار بگذارید.
  • در فواصل زمانی مناسب به مقدار کافی آب بنوشید.
  • هنگام شروع تمرینات، بدنتان را گرم کنید و در انتها نیز با سرد کردن، بدن خود را به حالت عادی بازگردانید .
کدام حرکات یوگا در بارداری مناسبند ؟
کدام حرکات یوگا در بارداری مناسبند ؟

کدام حرکات یوگا برای بارداری مناسبند ؟؟؟

اگر برای اولین بار است که یه سراغ این ورزش رفته‌اید ، می‌توانید از مربی خود بخواهید که تکنیک‌هایی مثل تکنیک‌های تنفسی یا پرانایاما ، چرخش آسیاب یا Churning mill pose ، کشش گربه یا Cat stretch pose ، حرکت زن زیبا یا Goddess pose ، چرخش لگن ، اسکات و بالا و پایین بردن ران در حالت خوابیده به پهلو را به شما آموزش بدهد .

از دیگر حرکت‌های مناسب برای دوران بارداری میتوان به حرکات زیر اشاره کرد :

وضعیت پینه‌دوز یا کابلر : کابلر به باز شدن لگن کمک می‌کند. اگر مفاصل ران شما استحکام زیادی ندارند، هنگام نشستن حتماً استخوان نشیمنگاه خود را روی زیرانداز ورزشی یا پتو قرار دهید.

وضعیت چرخش لگن: این وضعیت به کاهش درد کمر کمک می‌کند که در دوران بارداری مشکل شایعی است. با چرخش لگن می‌توانید علاوه بر کنترل دردهای بارداری، ماهیچه‌های شکم خود را نیز تقویت کنید.

حرکت چمباتمه یا اسکات: انجام حرکت اسکات به صورت روزانه برای ریلکسیشن، باز شدن لگن و تقویت ماهیچه‌های بالایی پاها توصیه می‌شود. با بیشتر شدن وزن و پیشرفت بارداری باید از وسیله‌ای مثل تکیه‌گاه‌های مخصوص یوگا در زیر نشیمنگاه خود استفاده کنید. روی تنفس عمیق شکمی و ریلکسیشن تمرکز کنید.

وضعیت درازکشیدن به پهلو: این وضعیت برای استراحت پس از پایان تمرین، وضعیت مناسبی است. با انجام این تمرینمی‌توانید خیلی آرام بدنتان را سرد کنید تا بعد از آن دچار گرفتگی عضلات نشوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *