اگر من حین بارداری به بیماری کرونا مبتلا شوم، آیا بیماری را به جنین منتقل خواهم کرد؟
کاده رئیس کنفدراسیون بین المللی ماماها می گوید: « ما هنوز نمیدانیم که آیا ویروس کرونا حین بارداری از مادر به جنین منتقل می شود یا خیر. ویروس کرونا در مایعات واژن، خون بند ناف یا شیرمادر دیده نشده.» با اینحال اطلاعات همچنان درحال بهروزرسانی است. ویروس کرونا تاکنون درمایع آمنیوتیک یا جفت نیز دیده نشده است.
بهترین کاری که میتوانید انجام دهید رعایت کلیه اقدامات احتیاط آمیز و ضرروی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا میباشد . چنانچه باردار هستید یا تازه زایمان کردهاید و احساس بیماری میکنید ، باید هرچه سریع تر کمک پزشکی بگیرید و تمامی دستورات پزشک متخصص یا ماما را به دقت رعایت کنید.
طبق برنامهریزی قرار است که در یک بیمارستان یا کلینیک وضع حمل کنم. آیا این انتخاب درستی است؟
کاده پیشنهاد میکند که : « خانمها باید از پزشک زنان یا ماما ( یا کادر پزشکی ) بپرسند که ایمن ترین مکان برای زایمان کجاست و چه مراقبت های احتیاطی برای هر شخصی بنا به موقعیت وی انجام میگیرد. تصمیمگیری بسته به فرد، موقعیت وی و نظام بهداشتی دارد.»
کاده می گوید : « شما ممکن است امیدوار باشید که بیشتر مراکز درمانی امکاناتی مجزا، از جمله ورودیهای جداگانه ، برای بیماران مبتلا به کرونا داشته باشند. ولی در بعضی مواقع این امکانپذیر نیست. در بعضی کشورهای با درآمد بالا مثل کشور هلند ، در نظام بهداشتی زایمان در منزل بسیار معمول میباشد. بنابراین زایمان در منزل کاملاً ایمن است و میبینید که هر روزه زنان بیشتری در خانه خود زایمان میکنند، ولی در بسیاری کشورهای دیگر اینطور نیست. و حتی در هلند بعضی هتلها در هلند توسط ماماها برای زایمان استفاده میشوند، بنابراین نیازی نیست که مادران به بیمارستان مراجعه کنند. بنابراین جواب این سوال کاملاً بستگی به بافت محلی هر کشور دارد.»
برای تصمیم گیری در مورد بهترین و امن ترین گزینه، حتماً با پزشک متخصص زنان خود یا مامایی که درطول بارداری تحت نظرش بودهاید، مشورت کنید.
آیا همسر یا اعضای خانوادهام می توانند هنگام زایمان کنارم باشند؟
خط مشی در هر کشوری متفاوت میباشد، درعین حال کاده معتقد است که خانم های باردار بایستی کسی را بهعنوان همراه و در نزدیکی خود داشته باشند که البته نکات بهداشتی را کاملاً رعایت کند مثلاً پوشیدن ماسک در اتاق زایمان و شسشتوی مرتب دستها. «در بعضی کشورهای خاص به هیچکس اجازه نمیدهند که همراه خانمهای باردار باشند، و این برای من نگرانکننده است. میدانم که این کشورها میخواهند با کم کردن تعداد افراد در اتاق زایمان، خطرات ناشی از تماسهای افراد با یکدیگر را کم کنند و این واقعاً منطقی است، ولی بگذارید مطمئن باشیم که خانم در حال زایمان حتماً حداقل یک نفر به عنوان همراه داشته باشد، همسر، خواهر، مادر (یا یک فرد نزدیک به انتخاب خودش). و لطفاً اجازه بدهید که نوزادان در کنار مادرانشان بمانند.»
«ما بایستی دلسوز باشیم و هر موقعیتی را همانطور که هست درک کنیم و بدانیم که کادر درمان و اعضای خانواده که در کنار خانم در حال زایمان هستند، بیشترین تلاش خود را میکنند، عقل و درایت خود را بهکار میگیرند و به حرفهای یکدیگر خوب توجه میکنند. فکر کنم این خیلی مهم است که همه ما به عنوان افراد یک جامعه با هم همکاری کنیم.»
مطالب پیشنهادی :
در زمان کرونا ویروس چطور برای زایمان آماده شویم ؟
نکات مهم ترخیص از بیمارستان در زمان کرونا ویروس
مراقبت های پس از زایمان در زمان کرونا ویروس