من از زایمان در شرایط کووید 19 بینهایت میترسم. چطور با این اضطراب کنار بیایم؟
داشتن یک برنامه برای زایمان میتواند به شما حس کنترل بیشتری در زمان شیوع بیماری کووید 19 بدهند تا به این ترتیب احساس اضطراب را تسکین دهید، در عین حال در موقعیت کنونی و بسته به محل زندگیتان شاید کمتر بتوانید چیزی را از قبل پیشبینی کرده و درنظر داشته باشید.
کاده رئیس کنفدراسیون بین المللی ماماها در این مورد توصیه میکند «کارهایی مثل این که وقتی درد زایمان شروع شد، به چه کسی زنگ بزنید، چه کسی و کجا در طول پروسه زایمان از شما پشتیبانی میکند. از قبل به این موضوع فکر کنید که چه محدودیتهایی برای زایمان داخل بیمارستان برای افراد خانواده یا کسانی که دوست دارید همراه تان باشند وجود خواهد داشت.»
کاده همچنین پیشنهاد میکند کارهای سادهای مثل «انجام ورزشهای کششی، ورزشهای تنفسی و تماس با پزشک زنان/ماما/پرستار» در خانه انجام دهید تا آرامش بگیرید. «تا جایی که میتوانید بر مراقبت از خودتان تمرکز کنید. خوب بخورید، خوب بنوشید ، دستان خود را روی شکمتان بگذارید و از بارداری لذت ببرید.»
با توجه به شیوع بیماری کرونا، خانمهای باردار بایستی چه وسایلی در ساک زایمان خود به بیمارستان ببرند؟
کاده توصیه می کند: «فکر نمیکنم وسیله اضافی نیاز باشد، ولی به هر حال باید موارد احتیاطی لازم را رعایت کنید.»
انتظار میرود برخی بیمارستانها درصورت سالم بودن مادر بعد زایمان، سریعتر از معمول مادر و نوزاد را ترخیص کنند. «باز هم منطقه به منطقه، فرد به فرد و بیمارستان به بیمارستان فرق دارد.» کاده توصیه میکند که خانمهای باردار «از ماما یا پزشک زنان خود بپرسند که در شرایط کرونا و با توجه به وضعیت بدنی خود دقیقاً ممکن است به چه چیزهایی احتیاج داشته باشند.»
بیشتر بخوانید :
آیا ویروس کرونا از مادر به جنین منتقل می شود ؟
شیردهی برای مادران مشکوک یا مبتلا به کووید ۱۹
در زمان کرونا ویروس چطور برای زایمان آماده شویم ؟
چه سوالاتی باید از پزشک یا مامای خود بپرسم؟
کاده به اهمیت برقراری ارتباط همراه با اعتماد با پزشک زنان/ماما تاکید میکند. «تمام سوالاتی که مربوط به خودتان و سلامتیتان است را به راحتی از آنها بپرسید. اگر رابطه راحتی با پزشک زنان یا ماما داشته باشید، آنها میتوانند پاسخ همه سوالات و نگرانیهای شما را بدهند و با شما صحبت کنند. این حق مسلم شماست که هرچه میخواهید در مورد بدن و نوزادتان بدانید.»
کاده میگوید: «ماماها همچون پزشکان و پرستاران این روزها با سوالات زیادی روبرو هستند و ممکن است پاسخ شما را با تاخیر بدهند.» بنابراین پیشنهاد میکند که برای خودتان یک سیستم برای ارتباط با آنها که چطور و چه زمانهایی تماس بگیرید درنظر داشته باشید.
به عنوان مثال وقت ملاقاتهای مرتب و روتین را از قبل تنظیم کنید و بدانید که در موارد اضطراری چطور با آنها تماس بگیرید. همچنین خوب است که از قبل با پزشک/ماما صحبت کنید و یک نسخه از مدارک و سوابق پزشکی خود (از جمله مراقبتهای انجام گرفته در دوران بارداری) از ایشان بگیرید تا درصورت بروز هر تغییر یا خللی در ارائه خدمات از سوی ایشان، مشکلی پیش نیاید.
وقتی در مورد برنامهریزی برای زایمان صحبت میکنیم، این نکته حائز اهمیت است که هر سوالی درمورد زایمان خود دارید بپرسید. کاده سوالات زیر را پیشنهاد میکند:
- آیا من در این محل در خطر ابتلا به کووید 19 هستم؟ آیا کس دیگری در اینجا بیماری کرونا داشته است؟
- افراد مبتلا به کووید 19 را چطور از افراد سالم جدا میکنید؟
- آیا کادر درمان و بهداشت لباسهای مراقبتی مخصوص به اندازه کافی دارند؟
- آیا اجازه دارم کسی را بهعنوان همراه کنارم داشته باشم؟ اگر خیر، به چه دلیل؟
- آیا اجازه دارم پس از زایمان نوازدم را کنار خود نگهدارم؟ اگر خیر، به چه دلیل؟
- آیا اجازه دارم به نوازدم شیر بدهم؟ اگر خیر، به چه دلیل؟
- آیا اجازه زایمان طبیعی دارم یا باید زودتر از موعد سزارین شوم؟ به چه دلیل؟