هفته سی و یکم بارداری

Untitledکودک شما چگونه تغییر می کند؟

در این هفته اندازه كودك شما به حدود 40 سانتی متر رسیده است. وزن او كمی بیشتر از 1360 گرم است و به زودی شاهد یك افزایش وزن ناگهانی در كودكتان خواهید بود. او همچنین می تواند سرش را از یك طرف به طرف دیگر بچرخاند. یك لایه چربی هم در زیر پوست او در حال جمع شدن است تا او برای زندگی در خارج رحم آماده شود، در نتیجه بازوها، سر و بدن او در حال بزرگتر شدن هستند.

شما چگونه تغییر می کنید؟

 

شما ممكن است در این دوران شاهد ترشح آغوز یا پیش شیر از پستانهایتان باشید. برخی از خانمهای حامله چنین مسئله ای را مشاهده می كنند و برخی هم آن را پیش از تولد نوزادشان تجربه نخواهند كرد. در هر حال این مسئله طبیعی است و نشانه آن است كه بدن شما وظیفه خود را به درستی انجام می دهد. اگر میزان این ترشحات زیاد است می توانید یك دستمال مخصوص دوران شیردهی در سوتین خود بگذارید تا از كثیف شدن لباسهایتان جلوگیری كنید. همچنین اگر تصمیم دارید كودكتان را با شیر خود تغذیه كنید ممكن است بخواهید از سوتین شیردهی استفاده كنید. اگر سوتین فعلی شما دیگر برایتان راحت نیست می توانید از همین الان از سینه بند شیردهی استفاده كنید.

آیا گاهی اوقات ماهیچه های رحم شما منقبض می شوند؟ بعضی از خانمهای حامله این انقباضات ناگهانی را (كه انقباض براكستون- هیكس نامیده می شوند) در نیمه دوم حاملگی و ماههای آخر بارداری خود تجربه می كنند. این انقباضات كه بین 30 تا 60 ثانیه طول می كشند و نامنظم و بی قاعده هستند فعلا نباید مرتب بروز كنند و همچنین نباید دردناك باشند. هنگامی كه چند هفته به زایمان شما باقی مانده باشد ممكن است این انقباضات بیشتر بروز كنند و شاید كمی دردناك شوند. به این انباضها اغلب “درد زایمان كاذب” می گویند، زیرا گاهی اوقات ممكن است تشخیص درد زایمان اصلی از این انقباضات ناگهانی بسیار سخت باشد. با این حال تا پیش از هفته سی و هفتم هنوز كودك شما نارس است. پس اگر این انقباضات به طور مرتب رخ می دهند حتی اگر درد ندارند ممكن است نشانه ای از زایمان زودرس باشند. در صورت مشاهده تغییر یا افزایش ترشحات واژن كه آبكی، لزج، صورتی یا خونی باشند، همچنین در صورت مشاهده درد در ناحیه شكم، گرفتگی عضلانی مشابه با دوران قاعدگی، بیشتر از 4 بار انقباض عضلانی در ساعت، افزایش فشار در ناحیه لگن یا كمردرد (خصوصا اگر قبلا چنین دردی نداشته اید) بلافاصله با پزشك یا مامای خود تماس بگیرید.
اگر شما فرزند پسری بدنیا خواهید آورد، بهتر است در مورد ختنه كردن یا نكردن او با یكدیگر صحبت كنید، در مورد زمان و روش انجام ختنه نظرات مختلفی مطرح می شود، بهتر است كمی تحقیق كنید یا از متخصص زنان و اطفال خود بپرسیدUntitled

ساك بیمارستان خود را آماده كنید: می توانید از بیمارستان بپرسید كه چه لوازمی در اختیار شما قرار خواهند داد و چه چیزهایی را باید از داروخانه بیمارستان تهیه كنید. با این حال پیشنهاد می كنیم علاوه بر لباس و مسواك برخی موارد دیگر كه بهتر است آماده كنید عبارتند از:

– یك عكس، تصویر یا چیز دیگری كه در هنگام زایمان به آن نگاه كنید؛
– تعدادی بیسكویت برای اینكه انرژی خود را به دست آورید و آدامس یا شیرینی نعنایی برای زمانی كه دهانتان بوی نامناسبی دارد؛
– بالش، جوراب و دمپایی راحتی تان؛
– كتاب یا مجله؛ البته مجلات یا كتابهای سنگین و پرمحتوا به درد نمی خورند، زیرا شما نمی توانید بر روی آنها تمركز كنید؛
– لباس خواب و سوتین شیردهی؛
– یك لباس كودك مناسب برای هنگامی كه می خواهید نوزادتان را به خانه ببرید؛
– یك دوربین عكسبرداری یا فیلمبرداری، باطریهای نو و فیلمUntitledمی توانید برای مغذی کردن غذاها از غلات جوانه زده گندم، عدس، جو و … در تهیه انواع سالاد و سوپ استفاده کنید و یا پودر آن را در ماست، ماست و خیار و … اضافه کنید. غلات جوانه زده حاوی مواد معدنی و انواع ویتامین ها به خصوص ویتامین ها به خصوص ویتامین های گروه B می باشند که جهت حفظ سلامت جسمی و روحی شما و نوزاد آینده تان ضروری است. سعی کنید همیشه همراه غذا سبزی فراوان و متنوع میل کنید. سبوس غلات نیز حاوی انواع ویتامین های گروه B و املاح می باشند. سعی کنید از نان های سبوس دار مثل سنگک به جای نان سفید استفاده کنید.Untitledاز تغییرات به وجود آمده در آلت تناسلی خود متعجب نشود. در این مرحله آلت تناسلی شما بزرگ تر از قبل بارداری تان به نظر می رسد و این به خاطر افزایش هورمون ها و جریان خون می باشد که هردوی این عوامل باعث برجسته شدن رگ ها و تیره تر شدن رنگ لبه های اندام تناسلی و متورم شدن آن می شود. باید بدانید که تمامی این تغییرات کاملا طبیعی هستند و بعد از زایمان رنگ و اندازه ی اندام به حالت اولیه خود باز می گردد.Untitledدر نمازهای یومیه سوره “قدر” و “اخلاص” را بخوانید. از خوردن خربزه بعد از هر غذا کوتاهی نکنید زیرا نقل است که خوردن خربزه توسط زن باردار سبب می شود که فرزند خوشرو و خوش خلق شود. البته از خوردن خربزه بعد و قبل از آب خوردن پرهیز کنید. توصیه شده است که در موقع تکان بچه دست را روی شکم بگذارید و صلوات و سوره “توحید” را تلاوت کنید. از معاصی، خصوصا دروغ و غیبت دوری کنید و حتما نماز را اول وقت بخوانید. از امام صادق نقل شده است که خوردن کدو سبب افزایش حافظه مادر و کودک می گردد.Untitled

اگر تمام روز پشت میز می نشینید، حفظ حالت مناسب در نشستن مانع از درد کمر و شانه ها می شود. وقتی می نشینید، کمرتان را به صورت طبیعی صاف و کم قوس نگه دارید. برای نشستن از صندلی هایی استفاده کنید که قسمت پایین تنه شما را بگیرد و در غیر این صورت از یک بالش کوچک یا حوله تاشده استفاده کنید. اگر کف پایتان به زمین نمی رسد، از زیر پایی استفاده کنید که شیب آن به سمت پاشنه است. اگر با کامپیوتر کار می کنید، زاویه آرنجتان باید 90 درجه و مچ هایتان به صورت صاف روی صفحه باشد. مانیتور کامپیوتر هم باید در فاصله 45 تا 55 سانتی متری از صورت شما باشد. اگر شکمتان به میز می چسبد  جلوی کارتان را میگرد، صندلی تان را کمی پایین بیاورید و اگر باز هم از میز خیلی دور هستید، هر 20 دقیقه یکبار به خودتان استراحت بدهید، از جایتان بلند شوید، کمی راه بروید و نرمش های کششی انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *