بررسی رنگ کردن مو در دوران شیردهی
انتخاب سبک زندگی مادران در دوران شیردهی، ممکن است از طریق شیر مادر بر نوزاد شیرخوار آنها تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، مادران شیرده باید در استفاده از لوازم آرایشی از جمله رنگ مو در شیردهی احتیاط کنند. موها را می توان در خانه یا در سالن رنگ کرد. با این حال، صرف نظر از فرآیندی که در خانه یا سالن انجام می شود، زنان در دوران شیردهی باید در انتخاب محصول رنگ موی خود دقت کند. در ادامه نوشته امروز سایت دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان اصفهان رنگ کردن مو در دوران شیردهی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
رنگ کردن موها در دوران شیردهی
بله، ممکن است هنگام شیردهی موهای خود را رنگ کنید. طبق NHS انگلستان، هیچ گونه منع مصرفی برای رنگ کردن مو در دوران شیردهی وجود ندارد، زیرا مقدار بسیار کمی از ترکیبات رنگ وارد جریان خون می شود. از طرفی هم هیچ مدرکی مبنی بر رسیدن ترکیبات به شیر مادر وجود ندارد. بنابراین، رنگ کردن مو در دوران شیردهی بدون نگرانی در مورد تأثیر آن بر نوزاد امکان پذیر است.
مطلب پیشنهادی : نکاتی برای افزایش چربی شیر مادر
نکات مراقبتی برای رنگ کردن مو در دوران شیردهی
اگرچه رنگ کردن مو در دوران شیردهی بر کودک تأثیری ندارد، اما بهتر است موارد احتیاطی زیر را رعایت کنید.
رنگ موی موقت
رنگ موی موقت روی سطح مو می ماند و وارد ساقه مو نمی شود. آنها در مقایسه با رنگ های نیمه دائمی و دائمی که ممکن است وارد ساقه مو شده و به جریان خون برسند، ایمن تر هستند.
استفاده از رنگ های ملایم تر
رنگ موهای تیرهتر ممکن است حاوی مواد رنگدهنده و سایر ترکیبات تثبیتکننده رنگ باشند که احتمال دارد مضر باشند. میتوانید رنگهای روشنتر یا ملایمتری را انتخاب کنید که حاوی غلظت کمتری از ترکیباتی هستند که ممکن است وارد جریان خون باشد.
بررسی ترکیبات تشکیل دهنده رنگ مو
محتویات رنگ مو را بدون توجه به رنگ کردن موهای خود در خانه یا سالن بررسی کنید. رنگ موی دائمی، ممکن است به احتمال زیاد حاوی ترکیبات بالقوه مضر مانند فنل ها، آمین های معطر و پراکسید هیدروژن باشد. در زیر برخی از ترکیبات بالقوه مضری که ممکن است در انواع مختلف رنگها یافت میشوند، آورده شده است:
- نفتیلامین
- تولوئن
- آمونیاک
- نقره
- آرسنیک
- بیسموت
- پیروگالول
- فنیلن دی آمین ها
- ترکیبات آمینه معطر
- الکل و ترکیبات آن
انجام تست رنگ مو
مقدار کمی از رنگ مو را روی یک تار مو و یک تکه کوچک از پوست سر بمالید تا مناسب و ضد حساسیت بودن آن را بررسی کنید. حساسیت به رنگ مو زیاد رایج نیست. اما اگر رنگ موی دائمی را انتخاب کنید که حاوی پارافنیلن دیامین (PPD) باشد احتمال بروز حساسیت آن وجود دارد. بثورات پوستی، سوزش و خارش از علائم شایع یک واکنش آلرژیک هستند.
دور شدن از نوزاد در هنگام رنگ کردن مو
موهای خود را در محلی با تهویه مناسب و دور از کودک رنگ کنید. حتی ایمن ترین رنگ موها ممکن است حاوی ترکیبات فرار باشد که مجاری تنفسی کودک را تحریک می کند. اطمینان حاصل کنید که قبل از دست زدن مجدد به کودک، دوش بگیرید و رنگ اعمال شده را بشویید.
قبل از شیر دادن به نوزاد موهای خود را بشویید. رایحه رنگ مو، می تواند باعث آبریزش بینی و سرفه در کودک شما شود. پوست کودک شما بسیار حساس است، هرگونه تماس با رنگ مو می تواند باعث ایجاد حساسیت شدید در نوزاد شود.
سایر عوارض جانبی رنگ مو در دوران شیردهی
شما ممکن است عوارض جانبی عمومی زیر را از رنگ مو تجربه کنید که احتمالا بر شیردهی و کودک شیرده شما تأثیری ندارد:
- خشکی مو
- ریزش مو
- کاهش رشد مو
- قرمزی موضعی پوست
- سفید شدن زودرس مو
- از دست دادن درخشندگی مو
- پوسته پوسته شدن پوست سر
عوارض ناشی از رنگ مو در شیردهی ممکن است بر اساس نوع و رنگ، رنگ موی مورد استفاده متفاوت باشد. اما احتمال بروز عوارض در رنگ موی نیمه دائمی و دائمی بیشتر از رنگ موی موقت است.
استفاده از حنا بجای رنگ مو
پودر حنا طبیعی را بدون رنگ یا مواد شیمیایی اضافه کنید. پودر را طبق دستورالعمل روی بسته در آب مخلوط کنید و آن را بمالید. موها را با یک کلاه دوش پلاستیکی بپوشانید. می توانید آن را برای چند ساعت بگذارید تا به رنگ قرمز عمیق تری برسد. و بعد بشویید.
رعایت چند نکته در زمان شیردهی
برای اولین بار، باید از سفید کننده های روی پوست سر که می توانند به داخل پوست نفوذ کنند، اجتناب کنید. آنها تنها می تواند به جریان خون شما نفوذ کند، بلکه می تواند باعث سوختگی مواد شیمیایی نیز شود.
استفاده از سفید کننده در فویل ها برای روشن کردن موهایتان بهترین روش برای مادران شیرده یا باردار است. تا زمانی که در اتاقی با تهویه مناسب هستید، این باید کاملاً ایمن باشد.
از آرایشگر خود بپرسید که آیا می توانند از سفید کننده پودری بدون آمونیاک استفاده کنند. با این حال، توجه داشته باشید که برخی از سفید کننده های بدون آمونیاک می توانند به مو آسیب بیشتری وارد کنند.
| دکتر فرشته دانشمند متخصص زنان اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید |
درمان کراتینه مو در دوران شیردهی
معمولا برخی از درمان های شیمیایی صاف کردن مو حاوی فرمالدئید هستند. اگر مطمئن نیستید که صاف کننده شیمیایی موی مورد نظرتان دارای فرمالدئید است، باید دقت کنید که این ترکیب ممکن است به عنوان متیلن گلیکول، فرمالین، متیلن اکسید، پارافورم، اسید تیازولیدین کربوکسیلیک نیز ذکر شود.
در دوران بارداری یا شیردهی باید از درمان های کراتینه و سایر درمان های شیمیایی صاف کننده مو خودداری کرد. یکی دیگر از دلایل اجتناب از این درمانهای مو در دوران بارداری یا شیردهی، بوی شدید و زنندهای است که از آنها منتشر میشود. بویژه خشککنندهها، صافکنندهها و نرمکنندهها اغلب بوی بسیار قوی گوگرد دارند که میتواند باعث بیماری شدید برای بینی حساس مادر شود.
در عوض، اتوی حرفه ای را انتخاب کنید که موهای ابریشمی و صافی را که می خواهید بدون قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی به شما بدهد.
مطالعه بیشتر:
اهمیت اسیدهای چرب امگا 3 در بارداری